top of page

Workshops en lezingen

Tijdens de Pharma Career Day organiseren we zeven parallelle sessies. Tijdens deze sessies komen tal van vervolgopleidingen en toekomstmogelijkheden aan bod. Weet jij al wat je wilt doen na je studie farmacie? Wil je je meer focussen op het verbeteren van je (soft)skills? 

 

Benieuwd naar de inhoud van de workshops en trainingen? Lees dan snel de korte abstract door en maak je keuze. LET OP! Per sessieronde kan je je maar inschrijven voor één workshop. Indien je meer dan één workshop per tijdsblok kiest, is je inschrijving voor de Pharma Career Day ongeldig.

Het is mogelijk dat er nog kleine wijzigingen doorgevoerd worden in het programma, dus kijk de workshops die je wilt volgen zeker nog eens na wanneer je je inschrijft.

SESSIE 1: 10u30 - 11u15
 • Opleiding klinische biologie 

Ooit al gehoord van de vervolgopleiding klinische biologie? Benieuwd naar wat de taken zijn van een klinisch bioloog? Kom tijdens deze sessie alles te weten over de opleiding en het beroep van klinisch bioloog.

Als spreker verwelkomen we Manou Martin, klinisch bioloog in het UZ Brussel.

 • FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten)

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten klinkt bij de meesten wel bekend in de oren. Maar wat kan je als apotheker betekenen voor de overheid en voor de volksgezondheid? Ontdek het allemaal tijdens deze sessie gegeven door Katrien Van Landuyt, quality evaluator bij het FAGG.

 • Cosmetica

Wist je dat je als apotheker ook een expert kan worden in cosmetica? Benieuwd wat je als apotheker binnen de cosmetica kan betekenen? Ellen Pieters specialiseerde zich na haar studies farmacie in de dermofarmacie en cosmetologie. Zij komt ons wat meer uitleg geven over haar parcours en haar huidige positie als Product Manager in de Pierre Fabre Group.

SESSIE 2: 11u30 - 12u15
 • Erasmus Mundus Masters voor farmaciestudenten

Een Erasmus Mundus Master is een internationale master waarbij je elk semester lessen volgt aan een verschillende Europese universiteit. Met een selecte groep studenten verhuis je dus een aantal keer doorheen Europa. Tijdens deze sessie stellen we je de International Master in Sustainable Drug Discovery en de Leading International Vaccinology Education (LIVE) voor. Deze sessie wordt gegeven door Kevin Van der borght en Madan Khatiwada.

 • Opleiding ziekenhuisapotheker

Wat is het verschil tussen een officina-apotheker en een ziekenhuisapotheker? Wat houdt de vervolgopleiding exact in? Wat zijn de taken van een ziekenhuisapotheker? Tijdens deze sessie georganiseerd door de Vlaamse vereniging van ziekenhuisapothekers (VZA) krijg je een antwoord op al deze vragen.

 • Opleiding Industrie-apotheker

Wil je graag te weten komen wat de ManaMa industrie-apotheker exact inhoudt en wat de toekomstmogelijkheden zijn na deze extra opleiding? Joséphine Reynaert is afgestudeerd als industrie-apotheker en heeft ondertussen al wat ervaringen opgedaan bij MSD (ondertussen Organon geworden), zij zal ons meer uitleg komen geven over de toekomstmogelijkheden na deze ManaMa. Aleksandr Anisimov volgt momenteel de opleiding en zal ons wat meer info geven over de opleiding zelf.

SESSIE 3: 13u00 - 13u45
 • Zelfstandig vervanger in de apotheek

Wil je graag in de apotheek werken na je studies? Ook daar zijn er verschillende opties; als bediende, als zelfstandige,… Marie Debacker en Tom Van Haute van House of Medicine leggen tijdens deze sessie uit wat de voordelen zijn van als freelancer voor onafhankelijke apotheken te werken.

 • Regulatory Affairs

Als apotheker in de industrie kan je tal van richtingen uit. Regulatory Affairs, ofwel alles wat met wetgeving, vergunningen, farmacovigilantie en publiciteit te maken heeft, is één van de domeinen waar apothekers vaak terecht komen. Deze sessie wordt verzorgd door UPIP-VAPI (Belgian Professional Association of Pharmacists working in the Life Science Industry).

 • Doctoreren

Heb jij je altijd al afgevraagd wat het betekent om te doctoreren? Hoe stel je je kandidaat? Wat zijn de vereisten? Wat wordt er van jou verwacht?

Tijdens deze sessie organiseren we een panelgesprek waarbij we enkele doctoraatstudenten van de verschillende Vlaamse universiteiten aan het woord laten.

SESSIE 4: 14u00 - 14u45
 • Clinical Research Associate

CRA of Clinical Research Associate, wat is dat? Als CRA monitor je klinische studies. Zowel de logistieke organisatie als de coördinatie van klinische studies staat in je takenpakket. Voor deze sessie geven we het woord aan Tine De Veylder, die al een paar ervaringen als CRA achter de rug heeft en ondertussen actief is als Clinical Project Lead bij Sanofi.​

 • Opleiding Management en Beleid van de Gezondheidszorg

Wat houdt de opleiding management en beleid van de gezondheidszorg in? Met welke vakken krijg je te maken en welke toekomstmogelijkheden zijn verbonden aan deze vervolgopleiding? Michael Vranken bespreekt al deze aspecten tijdens deze sessie.

 • CV & LinkedIn

Je CV opstellen, hoe begin je eraan? Wat moet er juist instaan? Het geeft een overzicht van je professionele carrière. Maar wat vermeld je dan best als student? En wat laat je best achterwege. Tijdens deze sessie legt Fabienne Vanwynsberghe ons met veel passie uit hoe je van je CV een echte parel maakt. Daarbij geeft ze ons ook wat tips en tricks over hoe je gebruik kan maken van LinkedIn.

Klik hier voor de powerpoint slides van de spreker!

SESSIE 5: 15u00 - 15u45
 • Parcours binnen de industrie

Er kwamen al een paar functies binnen de industrie aan bod. Maar welk parcours kan je als apotheker afleggen binnen een farmabedrijf? In welke functies kan je starten en welke mogelijkheden zijn er om door te groeien binnen een groot bedrijf. Pfizer komt tijdens deze sessie toelichten hoe een typisch ‘apothekers’parcours binnen hun bedrijf eruit ziet.

 • Solliciteren

Voor sommigen nog iets dat ver in de toekomst ligt, voor anderen komt het steeds dichterbij. Hoe bereid je je voor op een sollicitatie? Welke vragen kan je verwachten? En welke vragen kan je zelf stellen? Fabienne Vanwynsberghe licht toe hoe je je toekomstige werkgever best overtuigt van je capaciteiten.

 • Overname van een apotheek

Heb je ambitie om na je studies een apotheek over te nemen? Kan dit zomaar? Waar moet je rekening mee houden? Dergelijke beslissingen worden niet van de ene dag op de andere genomen. Tijdens deze sessie overloopt VAN hoe zij je kunnen ondersteunen in dit proces.

SESSIE 6: 16u00 - 16u45
 • Consultancy in de life science sector

Zie jij het woord ‘consultant’ ook overal voorbij komen op LinkedIn? Ook in de farmasector zijn er vele mogelijkheden als consultant. Science Talents is één van de consultancy bedrijven die zich vooral focust op projecten binnen de life science sector en zij komen tijdens deze infosessie meer uitleg geven over wat het inhoudt om als consultant te werken.

 • Kwaliteitscontrole en kwaliteitsborging in de farmaceutische industrie

Meer interesse in geneesmiddelenontwikkeling en de industrie? Weet je nog niet goed welke functies je als apotheker kan uitoefenen in een farmaceutisch bedrijf? Deze sessie wordt verzorgd door de Belgian Professional Association of Pharmacists working in the Life Science Industry (UPIP-VAPI). Tijdens de sessie kom je te weten wat jij als apotheker (of als Qualified Person) kan betekenen in het kwaliteitsgedeelte van de industrie.

 • De steeds evoluerende rol van de apotheker in de officina

Zoals jullie de voorbije jaren waarschijnlijk wel hebben gezien evolueert het takenpakket van de apotheker razendsnel. Welke taken gaan centraal blijven staan en welke richting gaat het beroep van officina-apotheker uit? De sprekers van VAN en APB leggen ons uit wat voor hen de belangrijkste waarden zijn en hoe zij de apotheker in 2025 (en nog ver daarna) zien.

SESSIE 7: 17u00 - 17u45
 • Radiofarmacie

Wat zijn radiofarmaca? Hoe worden ze gebruikt? En wat moet je doen om je hierin te specialiseren? We verwelkomen Sigrid Vercauteren die als radioapotheker nucleaire geneeskunde & radiofarmacie actief is binnen het Institut Jules Bordet..

 • Apotheker binnen de farmaceutische industrie

Tijdens een aantal sessies wordt er al wat dieper ingegaan op sommige functies die apothekers bekleden binnen de farmaceutische industrie. Tijdens deze sessie overlopen we graag eens alle mogelijkheden (en dat zijn er veel!) binnen de farmaceutische industrie. Deze sessie wordt verzorgd door UPIP-VAPI (Belgian Professional Association of Pharmacists working in the Life Science Industry).

 • Business opleiding na farmacie

Kan het nuttig zijn om na je opleiding farmacie nog een business opleiding te volgen? Is er vraag naar apothekers met een notie van economie en bedrijfskennis? Vlerick geeft ons tijdens deze sessie een inzicht in de meerwaarde van een businessopleiding na het afstuderen. 

bottom of page