top of page

"De meerwaarde voor elke student farmacie"

Onze slogan VFSO, "de meerwaarde voor elke student farmacie", zegt eigenlijk al genoeg. We dragen ons steentje bij om van de Vlaamse farmaciestudenten beter gevormde apothekers te maken.

Hieronder drie doeleinden waarop we de focus leggen:

Studenten vertegenwoordigen op nationaal en internationaal vlak

 

Eén van de belangrijkste doelstellingen van VFSO is het vertegenwoordigen van de Vlaamse farmaciestudent op nationaal en internationaal vlak. Hiervoor is het cruciaal de mening van de student te kennen en deze gemakkelijk te kunnen verzamelen. In maart 2017 werd hiervoor VFSO-connect opgericht. VFSO-connect vormt het online platform voor communicatie tussen de studentenvertegenwoordigers (de stem van de studenten binnen de faculteit) en VFSO.

Studenten een educatieve meerwaarde bieden

 

Tijdens symposia komen studenten meer te weten overhot topics uit de farmaceutische wereld die te weinig aan bod komen in het reguliere curriculum.

De focus ligt op interactie tussen sprekers en publiek. Jaarlijks worden ook meerdere bedrijfsbezoeken georganiseerd, waarbij we de rol van de apotheker zo duidelijk mogelijk willen overbrengen. Via trainingen en workshops kunnen studenten sleutelen aan hunsoft skills. Tenslotte proberen we met de Pharma Career Day een transparant beeld te geven van de toekomstmogelijkheden na afstuderen.

VFSO Congres - 3 Maart 2018-90_edited.jpg

Studenten een internationale ervaring geven

 

Dankzij het lidmaatschap van VFSO binnen EPSA krijgen alle studenten farmacie uit Vlaanderen de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale congressen. Deze worden drie keer per jaar georganiseerd door EPSA. VFSO zelf is ook steeds aanwezig op deze congressen.

bottom of page