top of page

Workshops en lezingen

Tijdens de Pharma Career Day organiseren we zes parallelle sessies. Tijdens deze sessies komen tal van vervolgopleidingen en toekomstmogelijkheden aan bod. Weet jij al wat je wilt doen na je studie farmacie? Wil je je meer focussen op het verbeteren van je (soft)skills? 

 

Benieuwd naar de inhoud van de workshops en trainingen? Lees dan snel de korte abstract door en maak je keuze. LET OP! Per sessieronde kan je je maar inschrijven voor één workshop. Indien je meer dan één workshop per tijdsblok kiest, is je inschrijving voor de Pharma Career Day ongeldig.

Het is mogelijk dat er nog kleine wijzigingen doorgevoerd worden in het programma, dus kijk de workshops die je wilt volgen zeker nog eens na wanneer je je inschrijft.

SESSIE 1: 10u30 - 11u00
 • Consultancy

Zie jij het woord ‘consultant’ ook overal voorbij komen op LinkedIn? Ook in de farmasector zijn er vele mogelijkheden als consultant. Jana Lejaeghere is een consultant bij Alten en heeft al projecten uitgevoerd bij Pfizer, Johnson & Johnson en Sanofi.  Tijdens deze infosessie zal Jana meer uitleg geven over wat het inhoudt om als consultant te werken. .

 • Opleiding Klinische biologie

Ooit al gehoord van de vervolgopleiding klinische biologie? Benieuwd naar wat de taken zijn van een klinisch bioloog? Kom tijdens deze sessie alles te weten over de opleiding en dit beroep.

Als spreker verwelkomen we Anton Evenepoel, klinisch bioloog in het UZ Brussel.

 • Clinical Research

Binnen de wereld van klinisch onderzoek zijn er heel diverse carrières mogelijk. Bij het opstarten en uitvoeren van klinische studies is een groot team betrokken, zowel in de ziekenhuizen die de studie uitvoeren, als bij de farma- of biotech bedrijven die nieuwe geneesmiddelen en producten ontwikkelen, als bij de CRO (clinical research organisation) die beiden ondersteunt. Hoe kan je je achtergrond als apotheker hierbij het best inzetten? We laten Veerle Peeters en Anneleen Martens, beiden Manager Clinical Operations bij ICON, aan het woord. 

SESSIE 2: 11u30 - 12u00
 • Cosmetica

Benieuwd naar de mogelijkheden voor apothekers in de cosmetische industrie? Ontmoet Ellen Pieters, een enthousiaste professional die na haar farmaciestudies haar passie volgde in dermofarmacie en cosmetologie. Ze deelt graag haar boeiende carrièrepad en geeft inzicht in haar huidige rol als Product Manager bij de Pierre Fabre Group. Kom meer te weten over de mogelijkheden die cosmetica te bieden heeft voor apothekers!

 • Medical Affairs

Wil je een brug bouwen tussen de commerciële aspecten van de farma-industrie en de wetenschap? Als Medical Affairs Professional geef je wetenschappelijke ondersteuning aan de ontwikkeling van commerciële producten en onderhoud je contacten met de brede medische wereld (KOLs, artsen, patiëntengroepen en autoriteiten) om medische producten beschikbaar te maken voor het brede publiek. Sofie Vermander is Market Access and Medical Manager bij Axtalis en neemt jullie mee in haar wereld. Zij wordt bijgestaan door Marian Coquel van Infarama.

 • FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten)

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten klinkt bij de meesten wel bekend in de oren. Maar wat kan je als apotheker betekenen voor de overheid en voor de volksgezondheid? Ontdek het allemaal tijdens deze sessie gegeven door Tinne Pletinckx en Liesbeth Bogaert.

SESSIE 3: 12u30 - 13u00
 • Overname van een apotheek

Heb je ambitie om na je studies een apotheek over te nemen? Kan dit zomaar? Waar moet je rekening mee houden? Dergelijke beslissingen worden niet van de ene dag op de andere genomen. Tijdens deze sessie overloopt Guido De Wulf van Bank van Breda hoe zij je kunnen ondersteunen in dit proces.

 • Regulatory Affairs

Wil je graag je technische expertise verder uitbouwen? Regulatory Affairs, of kortweg RA, is essentieel om te zorgen dat farmaceutische producten op de markt komen, dat ze veilig en getest zijn en aan alle wettelijke bepalingen voldoen. Je maakt technische en wetenschappelijke dossier op en dient deze in bij de FAGG, EMA of FDA om een vergunning te krijgen. Naast het contact met de overheden, ben je vaak ook belast met farmacovigilantie en publiciteit & reclame. Benedikt Van Nieuwenhove, oprichter en Managing Director van ECCRT, laat zien hoe breed de rol als RA professional kan zijn.

 • Doctoreren

Ben je nieuwsgierig naar wat het inhoudt om te doctoreren? Vraag je je af hoe je je kandidaat stelt, wat de vereisten zijn en wat er van je wordt verwacht? Wil je graag weten hoe het leven van een doctoraatstudent eruitziet? Ontdek het tijdens deze sessie, een panelgesprek met enkele doctoraatstudenten van verschillende Vlaamse universiteiten. Krijg antwoorden op al je vragen over het doctoraatstraject en laat je inspireren door de ervaringen van de sprekers!

 

-Elif Car, PhD Researcher in Pharmaceutical Sciences at KU Leuven, Clinical Pharmacology and Pharmacotherapy

 

-Joni De Loose, PhD Researcher in Pharmaceutical Sciences at University of Antwerp, Laboratory of Medical Biochemistry

 

-Ben Cools, PhD researcher in Pharmaceutical and Pharmacological Sciences at VUB & SCK CEN (centrum voor Belgisch Nucleair Onderzoek)

 

-Kevin Van der borght, PhD Researcher at the Drug Quality and Registration (DruQuaR) group at UGhent

SESSIE 4: 14u00 - 14u30
 • Opleiding industrieapotheker

Wil je graag te weten komen wat de ManaMa industrie-apotheker exact inhoudt en wat de toekomstmogelijkheden zijn na deze extra opleiding? Joséphine Reynaert is afgestudeerd als industrie-apotheker en heeft ondertussen al wat ervaringen opgedaan bij MSD (ondertussen Organon geworden), zij zal ons meer uitleg komen geven over de toekomstmogelijkheden na deze ManaMa. ​

 • Radiofarmacie

Ontdek de fascinerende wereld van radiofarmacie! Dit farmaceutisch domein blijft alsmaar groeien en wordt steeds belangrijker binnen de geneeskunde. Nieuwsgierig naar de essentie, het gebruik en de specialisatiemogelijkheden binnen dit vakgebied? Sluit je aan bij onze sessie met Apr. Maud ten Haaf, Inspecteur-deskundige Radiofarmacie en Medische Hulpmiddelen bij het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle. Mis deze kans niet om inzichten te verwerven vanuit de rijke ervaring van Apr. Maud ten Haaf.

 • Apotheker Adjunct en Titularis

Wat is een Adjunct-apotheker? Wat is het verschil met een titularis? VAN zal tijdens deze sessie alles toelichten.

SESSIE 5: 15u00 - 15u30
 • Brand & Product Management

Ben je een strategisch of tactisch meesterbrein? Als Product Manager bepaal je de productstrategie vanaf de ontwikkeling tot de lancering van nieuwe of reeds bestaande geneesmiddelen. Je speelt in op de wensen en noden van je doelgroep en werkt nauw samen met de andere departementen binnen je bedrijf om alles in goede banen te leiden. Ook hou je een oogje op de competitie. Thibault Monheim is Product Manager bij CSL Behring en komt jullie graag uitleg geven over zijn boeiende functie. 

 • Opleiding Ziekenhuisfarmacie

Wat is het verschil tussen een officina-apotheker en een ziekenhuisapotheker? Wat houdt de vervolgopleiding exact in? Wat zijn de taken van een ziekenhuisapotheker? Tijdens deze sessie georganiseerd door de Vlaamse vereniging van ziekenhuisapothekers (VZA) krijg je een antwoord op al deze vragen.

 • Toekomstperspectief van de apotheker in de officina

Zoals jullie de voorbije jaren waarschijnlijk wel hebben gezien evolueert het takenpakket van de apotheker razendsnel. Welke taken gaan centraal blijven staan en welke richting gaat het beroep van officina-apotheker uit? De sprekers van VAN en APB leggen ons uit wat voor hen de belangrijkste waarden zijn en hoe zij de apotheker in 2025 (en nog ver daarna) zien.

SESSIE 6: 16u00 - 16u30
 • Zelfstandig vervanger

Wil je graag in de apotheek werken na je studies? Ook daar zijn er verschillende opties; als bediende, als zelfstandige,… Jiwan Hassan legt tijdens deze sessie uit wat de voordelen zijn van als freelancer voor onafhankelijke apotheken te werken. 

 • Business opleiding na farmacie

Kan het nuttig zijn om na je opleiding farmacie nog een business opleiding te volgen? Is er vraag naar apothekers met een notie van economie en bedrijfskennis? Vlerick geeft ons tijdens deze sessie een inzicht in de meerwaarde van een businessopleiding na het afstuderen. 

 • Quality Assurance & Quality Control

Meer interesse in geneesmiddelenontwikkeling en de industrie? Welke functies kan je als apotheker uitoefenen in een farmaceutisch bedrijf? Deze sessie wordt verzorgd door de Belgian Professional Association of Pharmacists working in the Life Science Industry (UPIP-VAPI). Tijdens de sessie kom je te weten wat jij als apotheker kan betekenen in het kwaliteitsgedeelte van de industrie en hoe belangrijk de rol van Quality Assurance (QA) en Quality Control (QC) specialisten is.

bottom of page